Nous continguts!

viernes, 2 de junio de 2017

Entrevista a Bruno Pomara Saverino

Bruno Pomara Saverino (Desembre, 2016)
Bruno Pomara Saverino (Palerm, 1984) és un historiador italià, doctor en Història Moderna per la Universitat de València i la Scuola Superiore di Studi Storici de la Universitat de San Marino. Va formar-se a la Università degli Studi di Palermo, especialitzant-se a la Universitat de València amb el màster d’Història i identitats hispàniques al Mediterrani occidental (ss. XV-XIX).

Els seus treballs han rebut els premis per a la Historia Religiosa del Istituto Sangalli de Florència (2016) i Jóvenes Investigadores de la Fundación Española de Historia Moderna (FEHM) a l’any 2010. Va ser nomenat un dels 100 nous talents italians del 2011 (I nuovi 100 talenti del 2011) per la revista italiana Campus (www.campus.it). L’any 2014 el Instituto de Estudios Turolenses-CEM li concedí el XXV Concurso de ayudas a la investigación en temas mudéjares i moriscos.

La seua tasca investigadora ha estat imparable i queda reflectida en la gran quantitat d’articles publicats en diverses revistes internacionals i nacionals, així com també en la contínua participació en congressos, seminaris i xerrades. Compta amb la publicació del llibre Bandolerismo, violencia y justicia en la Sicilia Barroca (2012), guardonat per la FEHM, és autor de llibres col·lectius i està en premsa el seu pròxim llibre amb la Firenze University Press. Actualment, forma part de diversos projectes d’investigació, entre els que actualment destaca Nuevas perspectivas de historia social en los territorios hispánicos del Mediterráneo occidental en la Edad Moderna de la Universitat de València, dirigit per Ricardo Franch i Benavent; i Esclavos y criados de nobles y reyes (s. XVI-XVII) de la Universidad de Granada dirigit per l’antropòloga Aurelia Martín Casares.

Publicar un comentario

 
Copyright © Clapir. Joves Historiadores i Historiadors Valencians, 2013-2020 - Plantilla creada per OddThemes, publicada per Gooyaabi Templates i editada pel Grup Clapir.