Nous continguts!

viernes, 12 de febrero de 2016

Objectius i publicacions

Objectius

El grup Clapir ha traçat i esbossat uns objectius fonamentals que ens permet obrir un ampli ventall de possibilitats que difonem sempre a través de la nostra pàgina web. A saber, la realització d'una història que pivota i es centra a l'àmbit del País Valencià; a més, difondre aquesta història a través d'uns dels elements claus de la nostra cultura: l'ús i promoció del valencià, de la nostra llengua.

La manca de l'exercici reflexiu en molts aspectes de la nostra història, així com la falta de publicacions i investigacions en profunditat, com de la seua difusió cap a la societat, és palesa a quasi tots els àmbits socials, econòmics, institucionals i culturals del nostre territori. Per això mateix, al llarg d'aquests dos anys hem desenvolupat una tasca que creiem imprescindible, única i profitosa, per impulsar des de l'àmbit acadèmic les nostres propostes per a la reconstrucció de la nostra història. Unes propostes que sempre han anat de la mà del to reivindicatiu: història i llengua: parlar de la nostra història utilitzant part de la nostra història, de la nostra llengua. Si ho hem aconseguit? Les vostres aportacions ho demostren. Gràcies a vosaltres continuem treballant per la nostra història, per la nostra cultura, pel nostre llegat. Conèixer la nostra història és conèixer-nos.


Publicacions

La revista Clapir manté publicacions mensuals al voltant dels estudis i publicacions, congressos i temàtiques que interessen tant al públic especialitzat com a l'àmbit divulgatiu. Aquestes estan pensades en oferir un nivell especialitzat però al mateix temps divulgatiu, fàcil d'accedir i entendre, fonamental per a la seua difusió i fàcil de digerir. Sempre tractem de realitzar una història pensant en un ampli espectre del nostre territori (València, Castelló i Alacant), però sense perdre un nivell de qualitat acadèmica i professional. Les nostres publicacions estan referides a períodes històrics englobats en les cinc categories clàssiques de divisió de la història: Prehistòria, Història Antiga, Medieval, Moderna i Contemporània, més aspectes de la història de l'art i de la historiografia.

El resultat, a dia d'avui, com hem comentat anteriorment, és un total de més de 100 publicacions, trobant articles tant interessants que van des dels temps prehistòrics amb els primers pobladors de les nostres terres fins a temes actuals. S'han publicat temes atractius com el seu origen romà, amb la seua errònia relació amb el jaciment romà de Sucro, temes com l'expulsió dels jueus del Regne de València, la Pesta Negra, les biblioteques valencianes, les germanies, la participació de la dona al món valencià, els moviments migratoris dels valencians a Nova York, les col·lectivitzacions agràries, la II República o la transició política de franquisme, entre desenes i desenes de temes que podreu trobar a la pàgina web de la Revista (http://clapirhistoria.blogspot.com/).
 
Copyright © Clapir. Joves Historiadores i Historiadors Valencians, 2013-2020 - Plantilla creada per OddThemes, publicada per Gooyaabi Templates i editada pel Grup Clapir.