Nous continguts!

viernes, 12 de febrero de 2016

Què és Clapir?

El 4 de febrer de 2013, un grup d'estudiants de 4rt. curs del Grau d'Història de la Universitat de València vam emprendre un camí difícil, ple d'esculls però no per això amb menys il·lusió: la creació d'una revista digital per a la divulgació de la Història del País Valencià, de la nostra terra. El resultat fou "Clapir. Joves Historiadores i Historiadors Valencians". Després demés de quatre anys, el resultat és esperançador: decenes d'articles publicats, milers de visites a la plana web (http://clapirhistoria.blogspot.com/) i amb publicacions continues al nostre facebook (@grupclapir), on els nostres seguidors i seguidores (més de 3.700) ens segueixen diàriament, llegint i comentant els nous continguts i ajudant-nos a créixer amb el seu interès, i també al nostre twitter (@GrupClapir).

La primera pregunta que ens ve al cap és: què significa "Clapir"? La definició del terme és "lladrar el gos amb un criat agut i penetrant, especialment quan descobreix la caça". Amb aquest mot valencià hem pretès identificar el nostre projecte com un intent decidit i potent de reivindicació valenciana de la nostra història. Davant les dificultats que observem en el món de la història per a vertebrar una historiografia valenciana, vam decidir crear aquesta revista per a cobrir, encara que parcial i generalment, una mancança en l'àmbit acadèmic que ens motivà a fomentar les principals línies d'investigació sobre els temes d'història del País Valencià, una història molt interessant que tots i totes deguem redescobrir. Tot això, clar, atenent a les nostres possibilitats d'acció. Així doncs, sempre hem pretès -i continuarem fent-ho- confeccionar una revista de tipus historiogràfic que intenti agrupar les línies d'investigació més actuals, els descobriments més recents i que recopili les fites més destacables de la nostra història. Què volem, doncs? Pretenem pal·liar l'oblit d'aquesta vessant de la història i que els investigadors més consolidats continuen i milloren la tasca investigadora, tot refent els eixos temàtics i el panorama historiogràfic del País Valencià.
 
Copyright © Clapir. Joves Historiadores i Historiadors Valencians, 2013-2020 - Plantilla creada per OddThemes, publicada per Gooyaabi Templates i editada pel Grup Clapir.